Dekkpartner

Bytt til vinterdekk 2022

Det årlige spørsmålet, som dukker opp i tankene til mange bileiere når solen forsvinner og snøen nærmer seg; Når skal jeg bytte til vinterdekk? Hva er datoene for å bytte til vinterdekk i 2022?
Stol på oss, du er ikke alene om dette problemet. Dette spørsmålet blir stilt av tusenvis av mennesker hvert år, det er det samme når det gjelder bytte fra vinterdekk til sommerdekk. Derfor har vi beskrevet datoene som gjelder for endring av vinterdekk 2022, og hva som styrer dette.

Dato 2022 Vinterdekk

  1. Kjører du piggfrie vinterdekk er det ingen frister og spesifikke datoer knyttet til bruken av disse. Fra 1. november er det allikevel krav om minimum 3 milimeter mønsterdybde på dekkene. For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet for 3 milimeter fra 16. oktober.
  2. Piggdekk kan benyttes fra 1. November. For Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk settes på fra 16. oktober.

Hovedregelen er at kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veggrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende. Norge er et langstrakt land med store temperaturforskjeller og klima fra måned til måned, her gjelder det å bruke skjønn og vurdere hva som er forsvarlig å kjøre med.

OBS! Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim krever at det betales en piggdekkavgift for å motta et gyldig oblat. Dette kan betales gjennom app eller automat.

Ting du må huske på når du bytter til Vinterdekk

I tillegg til å holde oversikt over datoene og veiforholdene som gjelder, er det også viktig å være forsiktig med sikkerheten. Nedenfor er noen av punktene som er viktige å se på før du skifter dekk:

  1.     Se gjennom statusen til dine nåværende vinterdekk før du bestiller dekkbytte. Vintedekk må ha en mønsterdybde på minst 3 mm i dekkets hovedbane. Hvis du føler deg minst usikker på dette, ta kontakt med oss ​​hos en av våre forhandlere, så hjelper vi deg!
  2.     Det er store forskjeller mellom splitter nye vintedekk og dekk som har vært brukt i 4-5 år. Det blir sett på som relativt "unge" dekk, men utviklingen rundt vinterdekk går fort. Dette, kombinert med hvor mye dekkene dine har rullet gjennom årene, kan gjøre det verdt å investere i et sett helt nye vinterdekk.
  3.     Gjør research når du skal kjøpe nye vinterdekk og spør oss gjerne. Det kan fort lønne seg for deg å kjøpe premium dekk med tanke på sikkerhet og fremkommelighet, avhengig av hvor mye du kjører og hvilken biltype.

Se våre vinterdekk her >>