Dekkpartner

Bytt til sommerdekk 2023

Det årlige spørsmålet, som dukker opp i tankene til mange bileiere når solen titter frem og snøen smelter på bakken; Når skal jeg bytte til sommerdekk? Hva er datoene for bytte til sommerdekk i 2023?

 

Stol på oss, du er ikke alene om dette problemet. Dette spørsmålet blir stilt av tusenvis av mennesker hvert år, det er det samme når det gjelder bytte fra sommerdekk til vinterdekk. Derfor har vi beskrevet datoene som gjelder for endring av sommerdekk 2022, og hva som styrer dette.

Når det gjelder bytte til sommerdekk, er det faktisk slik at de er underlagt reglene rundt vinterdekk og piggdekk.

Dato 2023 sommerdekk

  1.  Frist for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er første mandag etter 2. påskedag.
  2. Frist for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er for de nordligste fylker 1. mai.

Hovedregelen er at kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veggrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende. Norge er et langstrakt land med store temperaturforskjeller og klima på en måned som april. 

Ting du må huske på når du bytter til sommerdekk

I tillegg til å holde oversikt over datoene og veiforholdene som gjelder, er det også viktig å være forsiktig med sikkerheten. Nedenfor er noen av punktene som er viktige å se på før du skifter dekk:

  1.     Se gjennom statusen til dine nåværende sommerdekk før du bestiller dekkbytte. Sommerdekk må ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm i dekkets hovedbane. Husk også at mønsterdybden bør være minst 3 mm for å gi god friksjon på fuktige veier. Hvis du føler deg minst usikker på dette, ta kontakt med oss ​​på en av våre workshops, så hjelper vi deg!
  2.     Det er store forskjeller mellom splitter nye sommerdekk og dekk som har vært brukt i 4-5 år. Det blir sett på som relativt "unge" dekk, men utviklingen rundt sommerdekk går fort. Dette, kombinert med hvor mye dekkene dine har rullet gjennom årene, kan gjøre det verdt å investere i et sett helt nye sommerdekk.
  3.     Gjør research når du skal kjøpe nye sommerdekk og spør oss gjerne. Det kan lønne seg for deg å kjøpe et sett med premium dekk i stedet for å alltid kjøpe det billigste på markedet, avhengig av hvor mye du kjører og i hvilken bil.